Skip to Content
Canvas lanceert op Dag van de Dans de online danswedstrijd 'Dans met Hanne’.

Canvas lanceert op Dag van de Dans de online danswedstrijd 'Dans met Hanne’.

Wie danst volgend jaar samen met Hanne Decoutere in de Opera van Gent?

 

“Werken voor het journaal is het tweede beste wat me ooit is overkomen. Het beste? Dat is nog altijd dansen.”
Hanne Decoutere

In februari 2019 keert VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere terug naar haar eerste liefde. Ze gaat dan als ballerina meedansen in een opvoering van Ballet Vlaanderen in de Opera van Gent. Het optreden met Ballet Vlaanderen wordt het hoogtepunt van de Canvas-reeks Hanne danst, waarin Hanne de wereld van de dans verkent. Ze is er sinds kort hard voor aan het trainen, want het is ondertussen 15 jaar geleden dat ze op het podium stond als danseres.

Maar Hanne is niet de enige die gaat dansen in de Opera van Gent: het voorprogramma houdt ze vrij voor de winnaar van Dans met Hanne, een online wedstrijd voor niet-professionele dansgroepen. Hanne en Canvas zoeken de komende negen maanden de perfecte dansgroep om de dansavond in Gent feestelijk te openen.

Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag, de Dag van de Dans, tot en met 30 juni inschrijven op canvas.be, met een team van minimaal 5 en maximaal 25 dansers. Daarvoor moeten ze in een korte introductievideo tonen wat ze in hun mars hebben. Diverse dansstijlen zijn toegelaten, van klassiek ballet tot modern over hiphop, jazz, urban, street en breakdance.

In juli selecteert een professionele Canvas-jury 10 dansgroepen die mogen deelnemen aan de wedstrijd. Daarin nemen de dansgroepen het in verschillende rondes tegen elkaar op. Eind december kennen we de winnaar en weten we welke dansgroep in februari mag optreden in de Opera van Gent in het voorprogramma van Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen.

#dansmethanne

 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos