Skip to Content
De Warmste Week: Canvas en Vranckx brengen muziek in het leven van jonge vluchtelingen in ons land

De Warmste Week: Canvas en Vranckx brengen muziek in het leven van jonge vluchtelingen in ons land

Imagine Home: koop een noot en geef jonge vluchtelingen de kans om muziek te spelen in onze muziekacademies.

Met Imagine Home organiseren Vranckx en Canvas een actie voor De Warmste Week van Music For Life. De opbrengst gaat naar The Sound of Home, een organisatie die jonge vluchtelingen in ons land de kans geeft om muziekles te volgen.  Imagine Home sluit aan bij Imagine Mosul, de actie waarmee Vranckx eerder dit jaar muziekinstrumenten inzamelde voor een verwoeste muziekschool in Mosul.

Het werkt zo: op het online platform van Imagine Home kan je een noot kopen van een muziekstuk waarin muzikanten uit Mosul en kinderen van The Sound of Home meespelen. Hoe meer noten verkocht raken, hoe langer en mooier het muziekstuk wordt.

Meer informatie hieronder of op het webplatform Imagine Home.

Canvas steunt voor De Warmste Week ook de organisatie Te Gek!?, die psychische problemen bespreekbaar wil maken. Daarvoor zijn er twee acties: De DIW Kerstsoirée en de sms-actie waarbij werken te winnen zijn van vier kunstenaars die betrokken waren bij het programma Gek en geniaal.

Wat voorafging: Imagine Mosul

Met de actie ‘Imagine Mosul’ bracht Rudi Vranckx in september 100 muziekinstrumenten naar de muziekschool van Nabeel en zijn studenten in Mosul. Een school die, samen met alle instrumenten, verwoest was door IS.

De aanzet voor die actie was een reportage van Rudi in het Journaal. Daarin speelde muziekleraar Nabeel Atraqchi met één van z’n leerlingen Imagine tussen het puin van de muziekschool. Het filmpje bezorgde heel Vlaanderen kippenvel.

De druk om in Mosul te geraken was groot. Maar eens we daar waren, was het pure euforie. Muziek brengt hoop. Het is een universele taal die iedereen begrijpt, los van religie, taal of grenzen”, aldus Rudi Vranckx

Nabeel kan nu verder. Hij is z’n muziekschool opnieuw aan het opstarten. “Bedankt, vrienden uit België”, zegt Nabeel. “Jullie geven ons hoop. Muziek brengt troost, steun en blijdschap. Het brengt weer hoop in ons leven.”

En nu is er: Imagine Home

Met Imagine Home willen de Rudi Vranckx en zijn team samen met Canvas een gelijkaardige actie ondernemen om muziek te brengen naar jonge vluchtelingen die in ons land zijn terechtgekomen. Ter gelegenheid van De Warmste Week van Music For Life komt er een platform om The sound of home te steunen. Het ingezamelde geld wordt onder meer gebruikt om muzieklessen te betalen en om instrumenten te huren.

Je kan de actie steunen door een noot te kopen van een muziekstuk dat wordt gespeeld door muzikanten uit de muziekschool van Nabeel in Mosul samen met kinderen van The Sound of Home. Hoe meer noten er gekocht worden, hoe meer ze kunnen laten horen. Het resultaat zie en hoor je op het webplatform van Imagine Home.

In totaal zijn er 4907 noten. Eén noot kost vijf euro, maar je mag ook meer doneren of meteen verschillende noten kopen.

Noten kopen kan op het webplatform van Imagine Home.  

The Sound of Home is een project van het Klarafestival en SOS Kinderdorpen dat jonge vluchtelingen tussen 8 en 25 jaar een muziekinstrument wil leren spelen

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos