Skip to Content
Canvas en Business AM halen Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar Antwerpen

Canvas en Business AM halen Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar Antwerpen

Op donderdag 17 maart 2022 in de Lotto Arena

Na uitverkochte evenementen met prof. dr. Yuval Harari en relatietherapeute Esther Perel pakken Canvas en Business AM*, opnieuw groot uit met een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore. Op donderdag 17 maart 2022  belicht Gore in de Antwerpse Lotto Arena de grootste uitdaging van onze tijd: De toekomst van onze planeet.

Al meer dan 40 jaar ijvert Al Gore voor ons klimaat en verhoogt hij het globale klimaatbewustzijn. Als één van de eerste politieke leiders die aan de alarmbel trok, brengt Gore je tot nieuwe inzichten over de huidige status van ons klimaat, zet hij je aan het denken over globale ontwikkelingen en reikt hij ideeën aan voor een betere klimatologische toekomst van onze planeet.

Wie is Al Gore?

Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en medeoprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple.

Gore werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor het Huis van Afgevaardigden in 1976, 1978, 1980 en 1982, en voor de Senaat in 1984 en 1990. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

Hij is de auteur van de #1 New York Times bestsellers An Inconvenient Truth en The Assault on Reason en andere bestsellers als Earth in Balance, ​ Our Choice: A Plan To Solve the Climate Crisis, ​ The Future: Six Drivers of Global Change en meest recent de New York Times bestseller An Inconvenient Sequel: Truth to Power.

Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm An Inconvenient Truth die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte — en van een tweede documentaire uit 2017, An Inconvenient Sequel: Truth to Power. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

Wat kun je verwachten op 17 maart?

Tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A wil vicepresident Gore het publiek iets bijbrengen, maar tegelijk ook inspireren. Hij tracht oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet en de mensheid veilig te stellen. Die verandering vertrekt namelijk bij ieder individu, bij een groep mensen en bij de mensheid als geheel. Kunnen we de klok terugdraaien? Hoe dringend moeten we actie ondernemen? Welke krachtige antwoorden en voorbeelden stellen ons in staat om deze morele uitdaging aan te gaan?

Denk aan de belangrijke uitdagingen waar we als mensen van dezelfde planeet tegenaan kijken – in het gezelschap van één van de voornaamste experten op vlak van de klimaatactivisme: vicepresident Al Gore.

We hopen jullie alvast te zien op 17 maart.

*Business AM is een merk van MediaNation


Meer info & tickets

Alle informatie op www.detoekomstvan.be. De ticketverkoop start op 29 oktober. ​

Contact MediaNation

Stefanie Gubbi: stefanie.gubbi@medianation.be

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos