Skip to Content
Binu Singh in Alleen Elvis

Binu Singh in Alleen Elvis

Aflevering 3 - zaterdag 23 oktober op Canvas

Heel jonge kinderen en hun welzijn, dat is haar grote passie. Het net ontgonnen terrein van vroegkinderlijke ervaringen en wat die later in het leven allemaal teweegbrengen is haar vakgebied. Dat ze daarbij rekening houdt met wat baby's ervaren - zelfs nog voor ze geboren zijn - is wat kinderpsychiater Binu Singh uniek maakt.

Toen ze acht was wilde ze ‘hartjesdokter’ worden. En dat werd ze in zekere zin ook. Ze is de bezieler van de ‘kleine K’, een pioniersproject van de afdeling kinderpsychiatrie in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven in de campus Gasthuisberg. Ouders kunnen er terecht wanneer hun baby of peuter ontwikkelingsproblemen heeft. Met zachte hand en eindeloos geduld biedt ze hulp.

De moeder van Binu nam haar en haar zus mee naar Europa, op de vlucht voor de onlusten in New Delhi na de aanslag op de Indische premier Indira Ghandi. Een ervaring die een diepe indruk maakte op de jonge Binu.

Dat ze is opgevoed in vier talen - Nederlands, Engels, Punjabi en Hindi - vindt ze een verrijking: elke taal zegt ook iets over de cultuur. Haar Indiase afkomst maakt dat ze heel breed naar de wereld kijkt. Misschien is dat wel de reden waarom mensen zich veilig voelen bij haar? Zelf weet ze niet goed waar haar roots nog liggen.

Binu Singh roept de samenleving op om beter te zorgen voor baby’s en hun ouders. ‘Als je aan de volksgezondheid wil werken, moet je vroeg beginnen. Liefst nog voor de conceptie.’

Zaterdag 23 oktober omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU
​(hh op Canvas op zondag om 18.00 u.)


Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT CANVAS, Radio 1, VRT NWS & Sporza

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos