Skip to Content
Belgische Oscar-nominatie Une soeur met Veerle Baetens op Canvas

Belgische Oscar-nominatie Une soeur met Veerle Baetens op Canvas

vrijdag 17 januari om 21.20 u.

Eerder deze week raakte bekend dat de Belgische kortfilm Une soeur van Delphine Girard genomineerd werd voor een Oscar in de kortfilmcategorie "Live action short film". De film, met Veerle Baetens in een van de hoofdrollen, is een prangende psychologische thriller over een vrouw in een call center van een noodhulplijn (Veerle Baetens) die een telefoon krijgt van een andere vrouw (Selma Alaoui) die belaagd wordt door een man (Guillaume Duhesme). De film viel ook al in de prijzen op verschillende andere filmfestivals.

Natuurlijk maakt mij dat erg blij”, zei Veerle Baetens in De wereld vandaag op Radio 1, “vooral voor Delphine (Girard), die net aan haar carrière begint. We zaten al bij de laatste 10, en van 10 gaat het dan naar 5. Verwachten doe je niet, maar je hoopt wel." Baetens, die eerder al een Oscar-nominatie kreeg voor The Broken Circle Breakdown, werkt ook samen met Girard voor haar eigen verfilming van Het smelt, de roman van Lize Spit. Une soeur sluit aan bij de #metoo-problematiek en ook dat heeft mogelijk een rol gespeeld bij de nominatie. “Los van feit dat het een goede film is, is het een heel actueel onderwerp.”, beaamt Veerle Baetens.

De Oscar-uitreiking vindt plaats op 9 februari.

Canvas zendt Une soeur uit op vrijdag 17 januari om 21.20 u., na De afspraak op vrijdag. Hij is vanaf dan ook een maand lang te bekijken op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Bekijk hieronder de trailer van de film :

 

Het gesprek met Veerle Baetens in De wereld vandaag is hier te beluisteren.


 

Story image

 

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos