Skip to Content
Bekijk de eerste beelden van de nieuwe Vlaamse Canvas-reeks Albatros

Bekijk de eerste beelden van de nieuwe Vlaamse Canvas-reeks Albatros

8 juni 2020 - Begin volgend jaar kan je op Canvas kijken naar de tragikomische fictiereeks Albatros, over tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp in de Ardennen. De serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Albatros werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede (Bevergem) en is vanaf 1 juli in preview te volgen op Play en Play More van Telenet. Hieronder kan je alvast een eerste smaakmaker bekijken.

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp 'Albatros' niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo's met zich meesleuren. Het gaat er al snel heftig aan toe. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken (Ennemi Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht.

Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara) en Joris Hessels (Radio Gaga). 

Het scenario van Albatros werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont, begeleid door Willem Wallyn.

Bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop:

"We wilden een reeks maken rond en met "dikke mensen" en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen."

Olivier Goris, netmanager Canvas:

"Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. Albatros brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek."

Albatros is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van het Franse Wild Bunch TV.

Albatros wordt in het voorjaar van 2021 uitgezonden op Canvas en is vanaf 1 juli beschikbaar op Play en Play More van Telenet.

Siegfried Moens, content en acquisitie manager van Telenet:

“Na de Eén-reeks Grenslanders kan Telenet opnieuw rekenen op een constructieve samenwerking met VRT. Nu rond de Canvas-reeks Albatros. Productiehuis De Wereldvrede weet, samen met VRT, een gevoelige thematiek op kwalitatieve manier vast te leggen. Albatros is een echte must-see reeks.”

 

 


 

Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants
​02 741 51 63
​anne.stroobants@vrt.be

Perscontact Telenet
Riema Reybrouck 
​0486 22 73 23 
​riema@oona.be

 

 

 

Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos