Skip to Content
Waalse journaliste Béatrice Delvaux derde gast in Alleen Elvis

Waalse journaliste Béatrice Delvaux derde gast in Alleen Elvis

zaterdag 16 september

Op zaterdag 16 september steekt Alleen Elvis blijft bestaan de taalgrens over. Of toch niet helemaal. Want Belgischer dan Béatrice Delvaux bestaat niet. Ze is geboren in Wallonië, woont in Vlaanderen en werkt in Brussel. Al meer dan 30 jaar houdt ze met heel haar hart van ‘haar krant’, Le Soir. 

Zaterdag 16 september om 22.20 u. op Canvas en vrtnu.be. 

 

Alleen Elvis blijft bestaan begint op zaterdag 2 september.  Er zijn in totaal acht afleveringen. De line-up tot nu toe:

  • zaterdag 2 september: de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley
  • zaterdag 9 september: de veelzijdige televisiemaker Bart De Pauw
  • zaterdag 16 september: journaliste Béatrice Delvaux

Voor een interview met Thomas Vanderveken: mail naar interviews@vrt.be

Meer informatie hieronder.

 

“Als je iets doet, gebeurt er iets. Zo simpel. Maar als je  als journalist de telefoon pakt, dan vloeit daar vanalles uit voort.”
Beatrice Delvaux

Vinger aan de pols

Het rebelse van haar krant Le Soir zit ook in Béatrice Delvaux zelf. Economie is haar eerste liefde, journalistiek haar grootste. Haar scherpe pen valt op. Van de economieredactie verhuisde ze naar de stoel van hoofdredacteur. Ze komt op voor haar waarden en voor diepgravende journalistiek. Als  hoofdcommentator van Le Soir houdt ze de vinger aan de pols van de Waalse, de Vlaamse én de Franse berichtgeving.

Theater, dans, literatuur doen haar vaak naar Vlaanderen kijken. Maar het blijft niet bij kijken. Een constante in haar leven is dat ze ook bruggen wil bouwen.

In de keuze van haar negen beeldfragmenten laat Béatrice Delvaux zich leiden door haar buikgevoel. De medaille-uitreiking aan Nafi Thiam tijdens de Olympische Spelen in Rio ontroert haar elke keer weer tot in het diepste van haar ziel.  

Daarmee is Béatrice Delvaux na Trixie Whitley en Bart De Pauw de derde gast in het vijfde seizoen van Alleen Elvis.

Op zaterdag 16 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Jubileumjaar Alleen Elvis blijft bestaan

Luc Alloo was destijds de eerste gast. Ondertussen schoven er 64 spraakmakende gasten aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. En dit najaar komen er opnieuw acht bij. In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: na Trixie Whitley, Bart De Pauw en Beatrice Delvaux mogen we ook nog uitkijken naar een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een ethische ondernemer, een erudiete Nederlandse dichter en een hoogleraar psychoanalyse. Allemaal komen ze dit najaar vertellen over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos