Skip to Content
Bart De Pauw te gast in Alleen Elvis

Bart De Pauw te gast in Alleen Elvis

zaterdag 9 september

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen Allleen Elvis blijft bestaan ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. De bedenker van een aantal van de meest populaire Vlaamse tv-programma’s in de voorbije 20 jaar, brengt voor één keer zijn eigen favoriete beeldfragmenten mee.

Zaterdag 9 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

 

Alleen Elvis blijft bestaan begint op zaterdag 2 september. Deze namen zijn ondertussen al bekend:

  • zaterdag 2 september: de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley
  • zaterdag 9 september: televisiemaker Bart De Pauw
  • zaterdag 16 september: de Waalse journaliste Béatrice Delvaux
  • zaterdag 23 september: de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer
  • de volgende gasten worden later bekendgemaakt

 

Voor een interview met Thomas Vanderveken: mail naar interviews@vrt.be 

Meer informatie vindt u hieronder.

 

“Ik heb een aantal fragmenten gekozen om uit te leggen hoe makkelijk het eigenlijk is om televisie te maken.”
Bart De Pauw

 

Creatief genie

De kleine Bart De Pauw maakt stripboekjes, met zijn zussen als trouw publiek. Zij lezen de boekjes en hij bekijkt hun reacties. Televisie fascineert hem en hij begint te figureren in Meester, hij begint weer!. Al snel schrijft hij mee aan de scenario’s en bedenkt hij nieuwe verhaallijnen.

Met de reeks Buiten de Zone toont hij zijn creatieve genie. Schalkse Ruiters maakt het bekend in heel Vlaanderen. De Mol is legendarisch. Kwaliteit is de rode draad in al die producties en Bart is de strenge bewaker ervan. Als mediageile en aandacht zoekende BV in het Geslacht De Pauw, stuntelend in De Biker Boys: elke rol tilt zijn populariteit verder op. 

Bart De Pauw noemt zichzelf een beetje lui, maar ondertussen bedenkt, schrijft, filmt en monteert hij wel voor eigen rekening in zijn productiehuis Koekentroef. Twee tot de zesde macht gaat zijn vijfde seizoen in. It’s Showtime met Bart De Pauw in de studio van Alleen Elvis.

Bart kiest voor wat hem inspireert bij het maken van televisie. Fawlty Towers staat met stip op één, omdat de reeks zo ingenieus in elkaar zit. Waarom dat zo is, dat legt hij uit bij Thomas.

Op zaterdag 9 september om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

Daarmee is Bart De Pauw na Trixie Whitley de tweede gast in het vijfde seizoen van Alleen Elvis.

 

Jubileumjaar Alleen Elvis blijft bestaan

Luc Alloo was destijds de eerste gast. Ondertussen schoven er 64 spraakmakende gasten aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. En dit najaar komen er opnieuw acht bij. In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: na Trixie WhitleyBart De Pauw, Béatrice Delvaux en Ilja Leonard Pfeijffer mogen we ook nog uitkijken naar een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een ethische ondernemer en een hoogleraar psychoanalyse. Allemaal komen ze dit najaar vertellen over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos