Skip to Content
13-jarige Hanne Dauwe is de winnaar van Speel het hard

13-jarige Hanne Dauwe is de winnaar van Speel het hard

Hanne Dauwe speelt op 7 december het voorprogramma van Thomas Vanderveken met Brussels Philharmonic in de Bijloke in Gent

Speel het hard is de muziekwedstrijd voor amateurmuzikanten die Canvas samen met het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) en Klara organiseert in het kielzog van de televisiereeks Thomas speelt het hard. Bijna 300 enthousiaste muzikanten gingen net als Thomas Vanderveken de uitdaging aan om gedurende een jaar een muziekstuk van hun eigen keuze in te studeren. Hun vorderingen konden ze tonen op www.speelhethard.be.

Eind september werden de 10 finalisten bekendgemaakt. Zij mochten vandaag tijdens Iedereen Klassiek hun muziekstuk spelen in Studio 1 van het Concertgebouw, voor een jury met Eliane Rodrigues (pianiste), Sander De Keere (Klara), Gunther Broucke (Brussels Philharmonic), Geert Riem (De Bijloke), Dirk Rombaut (DKO) en Walter Couvreur (Canvas).

Na rijp beraad duidde de jury Hanne Dauwe aan als de winnaar van Speel het hard

 Motivering van de jury:

Hanne is de kandidaat die het meest gegroeid is sinds het begin van de wedstrijd, zowel op muzikaal als technisch vlak. Zij ontplooit zich tijdens het musiceren tot een fascinerende persoonlijkheid. Ze heeft zichzelf uitgedaagd met de keuze van het stuk, een topconcerto. Gezien haar jonge leeftijd, 13 jaar, is er nog heel veel potentieel. De jury is heel benieuwd om haar aan het werk te zien met een orkest.

Hanne Dauwe is 13 jaar en woont in Zottegem. Zij speelt het Vioolconcerto in e klein opus 64 van Felix Mendelssohn

Hanne mag op donderdag 7 december in de Grote Zaal van De Bijloke het stuk spelen waarmee zij deelnam aan de wedstrijd, als voorprogramma van Thomas Vanderveken en begeleid door Brussels Philharmonic.

Maar ook voor de andere finalisten was er goed nieuws, want ook zij krijgen een plaatsje op de feestelijke concertavond in de Bijloke.

Televisiereeks Thomas speelt het hard: vanaf woensdag 8 november om 21.15 u. op Canvas en vrtnu.be

Concert Thomas speelt het hard: op donderdag 7 december in De Bijloke. 

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke Canvas
Over VRT CANVAS

VRT CANVAS is het tweede televisienet van VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. VRT CANVAS informeert, inspireert en verbindt de mediagebruikers door middel van een onderscheidend aanbod met verrassende perspectieven en verhalen die mensen raken. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Anne Stroobants
anne.stroobants@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT CANVAS
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos